Algemeen

 

Dronevluchten en dronevluchten.eu zijn handelsnamen van Dat@fact.

De drone is helemaal in! Branchevereniging Darpas schat het aantal drones in Nederland tussen 100.000 en 120.000. Wellicht zijn het er inmiddels meer, want het getal dateert van september 2016. Hoeveel het er precies zijn, is onbekend. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu registreert alleen de drones van professionele dronepiloten. Dat zijn er momenteel iets meer dan 400. De drones komen helaas vaak in het nieuws door negatieve gebeurtenissen. Reden te meer om met een juiste partner in zee te gaan wanneer u een drone nodig heeft. De drone is natuurlijk vooral heel goed inzetbaar voor een groot scala aan toepassingen. Foto en video toepassingen zijn tegenwoordig vanzelfsprekend voor allerlei vakgebieden. Wetenschap, landbouw, architectuur, makelaardij, het zijn slechts een paar voorbeelden van toepasbare functionaliteiten van de drone.

Maar er zijn nogal wat regels die maken dat niet iedereen zomaar aan de slag kan of mag met een drone. Als er een overtreding geconstateerd wordt, zijn de boetes niet mals: de luchtvaartpolitie kan een bekeuring van duizenden euro’s opleggen. Helemaal oppassen is het bij het filmen van evenementen: als de organisator iemand inhuurt die zonder vergunning vliegt dan kan deze aansprakelijk gesteld worden als er iets misgaat en er schade ontstaat of zelfs personen gewond raken door een crash. De regels worden nageleefd door de Inspectie Leefomgeving en Transport, en de handhaving gebeurt door de luchtvaartpolitie. Inmiddels zijn er in Nederland al met diverse dronepiloten schikkingen getroffen, nadat een overtreding was geconstateerd. Ook is er een fotograaf beboet voor het illegale gebruik van zijn drone.

Wij werken volgens de regels zoals die opgesteld zijn door de Nederlandse Luchtvaart autoriteiten. Onze drones zijn geregistreerd in het luchtvaartregister en hebben dus allemaal een PH- code en zijn ondergebracht in een speciale verzekering. Dat@fact heeft een ROC-light vergunning die afgegeven is door de Inspectie Leefomgeving en Transport van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. En om die te verkrijgen hebben we de nodige cursussen en trainingen moeten volgen, o.a. BNUC-s, vluchtvoorbereiding en de praktijktrainingen. Dit is gebeurd bij EuroUSC en de Dutch Drone Academy.

Dat@fact voert voor u dronevluchten uit met een DJI Inspire 1 RAW, DJI Inspire 1 V2, DJI Mavic 2 pro en DJI Mavic Mini 2. De eerste is uitgerust met de Zenmuse X5R. ’s werelds eerste Micro Four Thirds-antennecamera die verliesloze 4K-video’s in RAW kan opnemen. Met een framerate van maximaal 30 fps en 1,7 Gbps gemiddelde bitrate (maximale bitsnelheid van 2,4 Gbps) heeft de X5R de kracht om adembenemende beelden van bioscoop niveau vast te leggen. De camera is uitgerust met een krachtige MFT-sensor en maakt 16 MP-foto’s met verbluffende details. Beide andere drones zijn professionele drones uitgerust met een camera die 12 megapixels foto’s maakt en in 4K filmt. Wij kunnen met de opnames van onze drones 360o-, ortho- en obliekfoto’s, agricultuur-, architectonische-, 2D- en 3D-modellen maken.

Wanneer wij voor u een vlucht verzorgen, kunt u er op rekenen dat alles veilig en volgens de regels geschied en dat daarbij professionaliteit voorop staat. Wij verzorgen voor u dronevluchten op maat. Kortom: wij mogen u dronevluchten aanbieden waarbij wij u garanderen dat deze door professionele piloten op een veilige wijze binnen de geldende regels in het Nederlandse luchtruim uitgevoerd zullen worden. Als wij met u de opdracht doorgenomen hebben, zullen wij een offerte uitbrengen waarin alle voorbereidingen (opstellen vluchtplan, melden van de vluchten bij de luchtvaartautoriteiten etc.) alsmede de uit te voeren vluchten zijn opgenomen. Neem dus gerust contact op met ons om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen.

Wij zijn aangesloten bij de KNVvL.

09-12-knvvl_logo